• slide4
  • slide5
  • slide3

Groene pijlers

BrinkQ Professional Flooring heeft een open source policy als het gaat om milieuvraagstukken. Aandacht voor duurzaamheid is namelijk geen eenmalige, of opzichzelfstaande actie, maar een continue proces van gezamenlijk investeren, innoveren, aanpassen van gedrag en het aanscherpen van de juiste parameters.

Onze groene pijlers:

• Reductie bij de bron in termen van grondstofkeuze en productontwikkeling.

• Minder grondstoffen: we maken voor onze producten gebruik van een uniek productieproces waardoor we 25% minder garens gebruiken dan gemiddelde binnen de industrie.

• Tevens gebruiken we grondstoffen die uit reeds gerecycled materiaal gemaakt zijn.

Ondersteuning tijdens de gebruiksfase

Verlenging levensduur: Door onderhoud en reiniging als integraal onderdeel van het facilitair proces te beschouwen, is het resultaat niet alleen een hygiënisch en representatief tapijt, maar wordt tevens de levensduur aanmerkelijk verlengd met wel 45%.

Reukloze en efficiënte verwerking: Powerbond RS is voorzien van een vooraf aangebracht kleefmiddel op waterbasis dat geen VOC gassen bevat.

Energiebesparing tijdens gebruik: Met een R waarde van boven de 60 haalt u met Powerbond RS een aanzienlijke energiebesparing.

Einde gebruikcyclus: Closed loop recycling.

Ook wel cradle to cradle genoemd. Hiermee verminderen we de hoeveelheid restmateriaal en dringen het de hoeveelheid nieuwe grondstoffen, nodig om hetzelfde product te maken, terug. Powerbond RS zorgt voor een ‘losse’ installatie. Aan het einde van de levenscyclus komt het terug zoals het is geleverd, zonde ”vreemde” bouwstoffen en kan derhalve veilig worden gerecycled.

Certificering en controle door externe instituten.

Powerbond wordt geproduceerd en geleverd volgens NSF-140, de “Sustainable Carpet Assesment Standard” (SCAS). Dit uit vier waarderingsniveaus bestaande beoordelingssysteem - Bronze, Silver, Gold, Platinum – beoordeelt producten en organisaties op het gebied van gezondheid en milieu, duurzame energie en efficiency, biologische of gerecyclede materialen, productieproces, beheer en levensduurmanagement. Producten die de twee hoogste ratings, Gold of Platinum halen, ontvangen tevens het “Environmentally Preferable Product (EPP) label. Powerbond RS heeft de hoogst haalbare Platinum rating.

CO2 neutraal

BrinkQ biedt als officieel Tandus importeur haar klanten de mogelijkheid om CO2 neutrale producten aan te schaffen die door het onafhankelijke Carbondfund.org gecertificeerd zijn. Met Powerbond RS draagt u bij aan de vermindering van het broeikas-effect.

Cradle to cradle

Recycling in de praktijk