• slide5
  • slide3
  • slide4

Zorg

BrinkQ biedt vloerbedekking-oplossingen die zijn afgestemd op zowel acute als lange termijn zorgtoepassingen. Door te focussen op de voordelen voor patiënten, bewoners, personeel en eigenaren. Daarnaast maakt BrinkQ gebruik van een feitelijke onderbouwing, ook wel de "evidence-based design"-benadering genoemd. Deze benadering verhoogt het comfort, verbetert de veiligheid en vergroot de prestaties van zorginstellingen.

Speciale aandacht wordt besteed aan specifieke gezondheidszorg gerelateerde behoeften zoals een snelle, niet-storende verwerking of vervanging en vochtdichte backings voor efficiënt onderhoud. Lange levensduur, lage life-cycle kosten en innovatieve duurzaamheid-programma’s maken van BrinkQ een aangename partner voor ambitieuze zorginstellingen.

Powerbond: ideaal in de zorg

Powerbond® is opgebouwd vanuit dichte gesloten en zachte thermoplast, Dit zorgt ervoor dat de vloer een ondoordringbare laag van muur tot muur wordt. Met name een vochtwerende laag tussen de nylon toplaag en de ondervloer. Voor omgevingen waar vloeistof gemorst wordt, zelfs overstroomt of natte reiniging vereist is, daar is Powerbond de beste aanbeveling en meest geschikte vloer.

Geen microbiële groei
Micro-organismen, zoals schimmels, vereisen vocht en een bron van voedsel om te overleven. Met traditionele tapijten, kunnen vloeistoffen worden geabsorbeerd en doorvloeien naar de ondervloer, waar het is vrijwel onmogelijk om de verontreiniging te verwijderen. Powerbond met zijn ondoordringbare muur tot muur vochtbarriere voorkomt doorvloeien en absorptie van de vloeistof. De vlek blijft aan de oppervlakte en is hierdoor gemakkelijk schoon te maken. Microbiële groei gedijt slecht op schone en droge oppervlakken.

Smet- en vlekweerstand
De meeste vloeren en vloeibare vlekken kunnen worden verwijderd met een geschikt reinigingsmiddel, althans tijdelijk. Met regulier tapijt, welke tot onder de rug doorvloeien, keren veel veel vlekken na reiniging weer terug als gevolg van het niet te reinigen residu in de secundaire backing. Alleen de oppervlakte vezel wordt gereinigd. De vloeistofdichte rug van Powerbond vormt een veilige barrière tegen vocht. Powerbond houdt iedere vloeistof aan het oppervlak waar ze eenvoudig en volledig kunnen worden verwijderd. Hiermee wordt het probleem van de terugkomende vlek geëlimineerd.

In het onderstaande album vindt u een aantal voorbeelden van toepassingen van Powerbond in zorginstellingen.

Foto's met sfeerimpressies "zorg"